Intervall hit och intervall dit

Jag märker ju redan hur mycket större fokus det är på intervaller och snabbare delar i löpningen jämfört med vad jag har ägnat mig åt på senaste tiden där det mer varit fokus på längre distanser och fler minuter.

Andra passet i programmet var 4 x 4 min full fart med 3 min gå/joggvila mellan. Intervallerna påbörjades efter 10 min uppvärmning på gång/cykelvägen nere från Shell och upp emot Erikstorp. Det är svårt att hitta ett bra ställe att springa på platten i den här byn så det blir varannan intervall med mer uppför och de andra med mer nerför.

Om kriteriet är att springa 4 minuter i maxfart så är det svårt att veta utgångsfarten. Jag tycker att det gick ganska bra ändå även om jag absolut inte kom upp i någon maxpuls (189) på någon av de fyra. Högsta noteringen 176.

Men det är fyra jämna delar där det nästan exakt är en kilometer per 4-minutersintervall vilket i sig ändå är riktigt snabbt.

Till helgen är det dags för ett lite mysigare pass. 70 minuter distans i lugnt tempo. Ser framemot det efter två ganska tuffa duvningar i veckan. Dessutom kanske det finns dagsljus till helgen.

Translate »