Reflektioner på vinterträningen som väntar

Dagen efter första passet i träningsprogrammet är det med ben som är betydligt segare än vanligt jag tar mig fram.

När jag gått igenom veckorna fram till nyår så är det definitivt en rejäl stegring det handlar om. Kanske inte i första hand antal kilometer per vecka, även om dessa också är fler, utan om innehållet i passen. Till löppassen, som är tre per vecka och fyra i v50, ska jag dessutom klara av lite styrke- och balansövningar där jag tar lite hjälp för att göra rätt.

Bara det här med att värma upp innan jag drar igång är något nytt. 10 minuter jogg och sedan löpning. Men någonstans vid att börja med att stretcha lite random utan att det finns en specifik anledning går ändå gränsen för hur mycket jag ställer mig in i ledet…

Sedan är ju det faktum att vi vilken vecka som helst kan stå mitt i en svensk vinter något som radikalt förändrar, och försvårar, möjligheterna att genomföra delar av passen fullt ut. Men den dagen den sorgen. I år hoppas jag nog faktiskt på en mild vinter till. Jag ska ju dessutom bryta av den, oavsett temperatur, med några veckor på varmare breddgrader borta i Malaysia/Thailand och där lär ju snarare värmen vara problemet i det här sammanhanget. Angenäma problem förvisso.

snöväg

kohlipe

Som den statistiknörd jag är så innebär min nya Garmin 620, som jag tidigare nämnt, en rad nya möjligheter. Inte minst tror jag att det som har med löpekonomi, steglängd, markkontakt osv. är något som kan förbättra mig en del.

So far lever 620 upp till mina förväntningar och kommer säkert att vara en bra hjälp särskilt på vissa av de kommande passen med ett ganska blandat innehåll jämfört med att ”bara” springa en runda.

 

Translate »