Inget Tunnel Run nästa lördag

Redan för ett år sedan köpte vi startplatser till Stockholm Tunnel Run som går nästa lördag. Ett once in a lifetime-lopp innan Norra länken öppnas för biltrafik.

Tyvärr blir det ingen start för varken mig eller min fru. Inte på grund av skador utan helt enkelt för att det vare sig går att hinna med eller för att det rent ekonomiskt är möjligt att göra allt man planerar så långt i förväg. Andra planer bara inom en månad måste prioriteras istället.Jag har sålt min startplats – min frus plats finns fortfarande kvar för den som är intresserad.

Det är givetvis tråkigt att hoppa av ett lopp som bara går att göra en enda gång, men så är det tyvärr. Får istället hålla tummarna för min bror och hans sambo som ska upp till huvudstan näst helg och springa.

Så just nu finns det inte ett enda lopp inplanerat att springa förrän det är dags för Göteborgsvarvet i maj nästa år och därefter NYC Marathon i början av november. Mina tankar är att försöka springa ytterligare en eller två halvmaror förutom varvet, innan det är maratonpremiär i NYC, och just nu lutar mycket åt att premiären för distansen på Kretsloppet i Borås blir en av dessa. Den andra kan mycket väl bli Prinsens Minne i Halmstad igen.Vid sidan om det vill jag även klara av något millopp och kanske ligger seedningsloppet i Frihamnen i mars bäst till tidsmässigt för detta.

Just nu går jag istället mest och väntar på ett samtal från Aktivitus för att få det träningsprogram som ingick i mitt besök där förra veckan. Spännande att se hur deras tankar ser ut för att kombinera testresultaten med min personlig målsättning och de rent praktiska förutsättningar jag har att hinna med träning.

Annars är det i ärlighetens namn ganska motigt att ge sig ut och springa just nu. I alla fall att ta sig ut och pina sig igenom de första kilometrarna. Sedan går det bra.Blev för övrigt taggad i en rolig bild på Facebook idag:

10393879_10152439576336304_6294658822692915837_n
Det är möjligt att det finns ett spår av 40-årskris i min löpning som accelererat sedan dess. Men jag är i så fall ganska stolt över vad jag har gjort med min kris. Det hade kunnat gestalta sig på ett helt annat och mycket värre sätt än så här. Eller hur?

Translate »