Omformulerade träningstankar och bokning av NYC

Med ett par veckor av återupptagen träning efter sjukdomen så känns det stabilt igen. Drygt 15 kilometer i ett vinterlandskap blev det i söndags på ett underlag som varierade från ren asfalt till 20 cm snöpulsande över Hulta golfbana. Sett till just den delen av rundan hade skidor passat betydligt bättre.

Dessutom har jag på allvar börjat använda mina Icebug som jag köpte redan förra vintern men som då bara fick ett par rundor pga de skadeproblem som dök upp efter en skidvecka. Nu visar dom verkligen varför det var ett bra köp!

winter_run_bollebygd

Mina tvivel över att hoppa på träningsplanen på 16 veckor igen har landat i att jag inte kommer att gå på den fullt ut. Orsaken är att jag tycker att den är alldeles för tufft planerad och snarare kommer att kunna riskera skadeproblem. Det finns supermånga bra pass i planen men som helhet är den satt alldeles för mycket på gränsen till min kapacitet. Istället kommer jag att fortsätta lita på mitt eget omdöme där jag tar erfarenheten från senaste året och kombinerar den med delar av programmet. Framför allt handlar det om intervalldelarna som jag vet att jag har mycket att hämta ifrån.

Målet är fortsatt att göra tre rundor per vecka innehållande ett långpass, ett intervallpass och ett medellångt pass. Dock med den stora brasklappen att känslan avgör innehållet på varje pass. Det handlar om att öka distansen, eller egentligen i första hand tiden, som jag är ute på mina långpass. En anpassning till att på vissa pass vara ute och vara i rörelse en bra bit över 2 timmar måste vara målet när våren nalkas.

Det är 271 dagar kvar till New York Marathon och igår kom underlaget för att boka in datum för resan och vilket boende som ska gälla. Detta är inskickat och vi väntar nu på att se den slutliga prislappen på det hela innan allt under veckans gång spikas mer definitivt. Det blir en resa för hela familjen och utgångspunkten är en vecka i New York.

 

Translate »