Man ska lägga fram den i fönstret #13/100

Jag har skjutit på den här rundan ett par gånger. Både i torsdags och igår har jag haft en känsla av annalkande förkylning i bröstet.

Jag försöker att lyssna på såna signaler. Men det har inte hänt något och jag vet ju också att en sådan känsla inte behöver betyda något. Istället behöver kroppen väckas med lite träning och det var uppenbarligen vad som krävdes. För dagens runda visade inga tecken, vare sig i känsla eller puls, om att något är fel. Bra hela vägen och ett helt okej tempo med en bra pulsnivå.

Annars är det faktiskt ganska tradigt att springa omkring i snö och det blir inte ett dugg bättre när temperaturen nu ligger runt nollan och snön blir helt sockrig i stället.

Det allra mest intressanta är när all snö är borta och se hur vinterns lite trögare träning sett till underhållet har påverkat mig positivt.

Rundan idag blev 6,5 km på 5,27/km – totaltid 35,37.

Vad är det då man ska lägga fram i fönstret?

Ända sedan jag köpte min Garmin 210 har jag till och från svurit över att det är svårt att få kontakt med satelliterna när man väl ska iväg på sin runda. Ibland hittar den rätt först en bit in i rundan och därför springer jag alltid med Runkeeper oavsett.

Men så läste jag Petra Månströms blogginlägg igår och fattade det som förmodligen alla andra redan förstått:

Stockholm, februari 2013. Vaknar i svinottan, gnuggar morgongruset ur ögonen och hoppar i löparkläderna som ligger i soffan. Lägger fram Garmin i fönstret så den hittar satelliterna, drar på löpardojorna och joggar iväg.

Det handlar, självfallet, om att aktivera Garmin 210 genom att låta den börja leta satelliter redan innan jag går utanför dörren. Testade det idag och allt var klart när jag stängde dörren.

Translate »