Lärdomar från löprunda #6/100

Det här med kallt väder gör att det inte har blivit någon regelbundenhet i min januariträning. Den sjätte rundan hade varit minst 2-3 till om jag antingen trotsat tio minus alternativt att det varit mildare.

Idag var det riktigt skönt att ge sig ut i nollgradigt. Andningen blir en annan än med massa minusgrader. Dock var den snö som började falla ett problem. Inte så att mängden var så farligt, men i och med mildvädret så är snön givetvis inte fjäderlätt precis vilket gjorde att det bildades klackar under hälarna som jag fick sparka loss. Felvallade skor helt enkelt…

Men känslan var bra och jag sprang på i ett lite högre tempo än den senaste månadens. Det kändes riktigt bra fram till 6 km. Jag hade valt att ta rundan som blir 7,3 km istället för den på 5,8 km. Det valet sker efter 5,3 km och jag borde ha valt det kortare alternativet. För vid 6 km kom verkligheten ifatt mig och det tempo jag haft i snömodden, som ändå kräver något helt annat än normalt underlag hade tagit ut sin rätt.

Jag höll ihop det sista dryga kilometern, men det var inte något mys direkt. 7,3 km på 5,26/km – totaltid 39,46.

Så vad har jag lärt mig av detta? Valla skorna rätt för blötsnö (rött, lila?), inse att snö tar mer kraft än barmark och håll ner tempot utifrån detta även om det är skön mild luft.

Translate »