Supermånaden inleds idag

Sommarvärmen lyser med sin frånvaro men snart är det dags för årets första stora lopp, Göteborgsvarvet, och då om inte förr så kommer det att vara varmt. Det är sedan gammalt!

Innan några fler ord om Varvet och annat som väntar runt hörnet, en liten koll på senaste månaden och aktuell status. April månad är avslutad och detta med 162 km fördelat över 16 löppass.

Det har varit en rätt varierande formkänsla hela månaden utan någon riktigt bra flyt. Dock avslutades hela månaden med det bästa passet för hela det här året. 17 km i Gränna med första nio i 6:00-tempo och sista åtta med riktigt bra flyt i 4:50-tempo utan ansträngning och med bra koll på pulsen. Har lite väntat just på den typen av pass med dom svaren!

126 km i april innebär också 126 kr in på min insamling till Ung Cancer där det nu är uppe i 580 kr i år.

Åter till Varvet som stundar om 2,5 vecka. Mitt sjätte i ordningen och som tidigare nämnts ett lite annorlunda sådant med tanke på att planen inte är att springa så fort jag kan utan i första hand genomföra det komfortabelt för att komma till Stockholm Marathon 2 veckor senare i allra bästa slag. Det är lockande att springa Varvet så snabbt som jag kan, men jag är rädd för att det skulle få för stark inverkan på det högre målet i Stockholm.

Med komfortabelt tänker jag mig en tid på 1:50 eller däröver. Frågan är om det finns ett upplägg som sliter mindre än ett annat för att ändå kunna springa fort?

Jag ska fundera en stund till på hur jag kommer att lägga upp planen i Göteborg.

Oavsett detta är målet i Stockholm att springa ett marathon som är det bästa jag har gjort vilket i tid innebär under 3 h 51 minuter. Planen för att nå dit har jag i bakhuvudet och även den ska konkretiseras närmsta tiden.

 

 

 

Translate »