Stockholm Marathon 2018!

Väldigt mycket talar för att jag 2018 kommer att prova på den nya bansträckningen i Stockholm Marathon när det loppet fyller 40 år.

Jag har tidigare inte känt mig speciellt lockad av det loppet av den den enkla förklaringen att det handlat om två varv som i stor utsträckning skett på samma delar.

Nu kommer det inte längre att vara på det viset. Faktum är att det handlar om en kraftigt omgjord och moderniserad sträckning:

En anledning till att jag vill springa i Stockholm är att jag vill springa ett marathon före New York i november och Helsingborg blir för nära inpå.

En annan konsekvens om det blir Stockholm Marathon är att Göteborgsvarvet 2018, två veckor före, i så fall blir mer av ett träningspass än någon full satsning på att springa det snabbaste som går den dagen.

Om planen blir denna så är det också detta maratonloppet som blir det under 2018 där ett mer vågat tidsmål kommer att sättas. I New York handlar det om så mycket mer än att springa på någon optimal och vågad tid.

Med en vecka kvar till jul är träningsmotivationen lite sisådär även om jag håller i min plan i stora drag. Men det är inte med någon sprudlande energi det sker just nu.

Planen, eller i alla fall tankarna, för 2018 är klara för mig och nu är det läge att sätta ner den på riktigt. Det sker som vanligt genom att kika tillbaka på tidigare års träning och lopp för att se vad som kan göras bättre.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »