Jakt på personbästa i Borås på lördag

 

 

Hösten innehåller ett par lopp till för min del och först ut är 10 km i Kretsloppet i Borås på lördag.

Det är femte gången jag springer milen där och mitt PB på distansen är från just Kretsloppet 2014 med 44:08. Nu är det delvis en ny bansträckning från det här året och det ser jag som något positivt. Den tråkigaste delen mellan 5-8 km är borttagen.

Efter Helsingborg förra året sprang jag inte en meter före Kretsloppet. Stor skillnad i år och helt andra förhoppningar att prestera en bra tid i år jämfört med strax under 48 minuter förra året.

När jag direkt efter vintern, i mars, sprang Varvetmilen på 44:39 så var det överraskande bra. Med det i bagaget och ett grymt bra träningshalvår sedan dessa så kan inte mitt mål vara något annat än att försöka göra den bästa tiden någonsin på 10 km. Den enda lilla detaljen som gör det lite mer oförutsägbart är att det genomförs bara två veckor efter ett marathon.

Så med detta med i beräkningarna ser mina medaljmål för Kretsloppet ut så här:

Brons: 44:59

Silver: 44:07

Guld: 43:29

Den stora skillnaden i ett millopp jämfört med ett marathon är att det blir jobbigt mycket tidigare med tanke på den enorma temposkillnaden. För mig handlar det om mer än en minut snabbare per km.

En kontrollerad start, utan att dras med i ett alldeles för högt tempo, och sedan upp i ett tempo efter någon kilometer som det sedan gäller att hålla så jämnt som möjligt fram till 8,5 och därefter släppa allt och spurta in på en grym tid!

Lördagen får utvisa hur mycket kräm det finns kvar i kroppen två veckor efter HBG!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »