Medaljmål för HBG Marathon

Fyra dagar kvar till mitt stora löparmål för året när Helsingborg Marathon ska brottas ner för andra gången.

Ett par korta och lugna löppass i veckan är det som gäller. En viss nervositet har börjat bubbla vilket också leder till att man känner efter för att hitta minsta lilla orosmoln inför lördag. Skaver det kanske lite i halsen? Ömmar knät eller vad fan är det som stramar i hälsenan? Allt detta ser jag ändå som positiva signaler att laddningen har börjat på allvar.

I början av året satte jag upp mina ”medalj-mål” för olika tänkbara distanser att springa ett lopp över.

För marathon-distansen var medalj-tiderna jag satte upp med utgångspunkt från förra året:

Brons: 4.01:59

Silver: 3.59:31

Guld: 3.54:59

Helt realistiska målsättningar grundat på förra året men med ytterligare 8 månaders träning bakom mig så vore det rent utav fegt att vidhålla detta som målen i Helsingborg om en dryg vecka.

Jag ser istället att detta är vad som gäller om fyra dagar:

Brons: 3.58:59

Silver: 3.54:59

Guld: 3.51:59

Som tidigare sagts i bloggen så kommer bågen att spännas. Jag kommer att starta med 3.45-gruppen, det står fast, och det innebär ett betydligt högre utgångstempo än förra året.

Det är en satsning som får bära så långt det kan och med det kan det också brista tidigare än vad jag hoppas med några smärtsamma timmar istället. Men det är den här gången som jag ska ge mig själv chansen att springa ett marathon på toppen av min förmåga.

Det kan bli ett marathon till före New York nästa höst men där och då är det helt andra mål än att springa ett lopp som får bära eller brista.

Tillsammans med mig och närmare tusen andra kommer också min lillebror Daniel att göra sin marathon-debut. Riktigt roligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »