New York blir ett äventyr på egen hand

När prislappen för en resa till New York Marathon med hela familjen väl var officiell så var valet inte så svårt egentligen. Det blir alldeles för dyrt att göra detta via den kanal som det måste bokas via så tyvärr blir det en resa där jag åker själv.

Det blir givetvis något helt annat och på flera sätt ännu mer fokuserat enbart på själva loppet än vad det hade varit annars. Samtidigt så har jag ju varit i New York ett par gånger tidigare och även om det är en enorm stad så kommer jag inte att ha några problem att känna mig ”hemma” när jag väl är där.

Sedan är jag ju inte ensam resenär med avsikt att springa marathon heller. Dessutom kanske det kommer över några jag känner för lite sällskap dom här dagarna. Vi får se hur det blir med detta…

Fem intensiva dagar 29/10-2/11 med direktflyg från Arlanda väntar. Fyra nätter på Hotel Belleclaire som ligger på Upper West Side i höjd med målgången i Central Park.

hotel_belleclaire_new_york

 

När nu själva resan och boendet är bokat så ska även beslut tas om hur jag ska göra med extrakläder och andra tillbehör före starten. Jag måste nämligen redan nu tala om ifall jag vill lämna in något vid starten på Staten Island som transporteras till målgången i Central Park för uthämtning eller om allt det jag har med mig till starten är sådan som slängs där och då.

Jag tänker att väldigt mycket hänger på hur vädret är och vad man behöver framför allt före starten och just vädret kan ju variera från minusgrader och snålblåst till 10-15 grader varmt vid den årstiden. Men den frågan ska alltså besvaras redan nu vilket inte är helt enkelt att göra.

warmup_staten_island

Någon riktig vinter har det inte blivit och de där jobbiga snöiga kvällsrundorna med is och slask som sällskap har varit ganska få den här vintern.

Träningsveckorna rullar på men jag skulle ljuga om jag skulle påstå att det känns inspirerande just nu. Helgrundorna i dagsljus är veckans höjdpunkt.

Om nu mina tankar om olika lopp ska hållas så är det nu en månad kvar till seedningsloppet i Frihamnen i Göteborg. 22 mars och en snabb mil. Både inspirerande och lite avskräckande med nuvarande känsla för hög fart. Men med lite intervaller och speed i benen så…

 

 

 

 

Translate »