Spolierad inledning på året

Ute singlar det ner snöflingor. Men det är inte dessa som hindrat mina träningsplaner under månaden. Faktum är att det inte alls känns som om jag börjat springa än i år även om det på listan står fem rundor i kalendern.

Dock är fyra av dessa från några tropiska rundor i Malaysia och Thailand första veckan på året. Direkt därefter blev jag sjuk med ett två veckor långt uppehåll som bistert resultat. Första milen på svensk mark i år gjorde jag i onsdags. Tungt första kilometrarna men sedan helt okej. Men att det blivit få km under januari kombinerat med att även första halvan av december försvann träningsmässigt på grund av sjukdom gör att det för närvarande är långt ifrån någon toppform.

Koh Lipe

Det som jag ändå känner är positivt i detta är att benen fått sig en period med betydligt mindre belastning. Förhoppningsvis är det något som jag kan ta med mig in i en betydligt tyngre period av träning närmsta månaderna.

En annan effekt av det hela är lite distans till det hela. Jag märker att tankarna på löpningen ibland upptar ganska mycket funderingar. Lite perspektiv på detta och annat är inte heller fel.

Nu är det snart ny månad och jag hoppas verkligen att jag nu kan återgå till den kontinuitet som fanns där under större delen av förra året och inte minst under hösten. Med tanke på hur det nu har sett ut är jag ganska osäker på hur jag ska göra med det 16-veckorsprogram som jag egentligen skulle återupptagit redan för flera veckor sedan. Just nu är det allra viktigast att komma igång och sakta trappa upp intensiteten i det hela. Att ge sig ut och springa intervaller och tröskelpass är inte aktuellt på ganska många veckor.

Translate »