Det där satans mörkret ska snart vika hädan

Det kanske beror på att avslutningen på det här året kommer bli annorlunda alla andra år i mitt liv. Faktum är under alla omständigheter att mörkret och en utebliven julkänsla sällan har varit mer påtaglig än det här året.

Visst var ett lätt snötäcke här och vände en dag i förra veckan och nog har det varit minusgrader några nätter och även något helt dygn i november och början av december. Men jämfört med de flesta av år så är det ändå något diffust över hela den här perioden.

Inte ens min spellista med julmusik får mig att framkalla känslan av den jul som bara är en dryg vecka borta. Samma dryga vecka bort som faktiskt innebär ett rejält miljöombyte till sol, värme och några grymma avkopplande veckor. Kontraster och byte av fokus i skiftet mellan en jul och två år.

Trots allt det mörka var förra veckan en bra återstart efter sjukdomsveckan. Tre pass på totalt tre mil blev det och till detta ett par styrkepass. Ändå känns det trögt. Skulle jag lyssnat på känslan borde min puls varit uppe mot max. Tittar jag på facit visar den långt därifrån. Samtidigt försöker jag intala mig själv på en av alla dessa pass där motivationen är skral att om jag ska springa ett maraton så måste jag väl ändå pallra mig runt en mil i mörker utan att balla ur!

I torsdags ramlade jag över en ny podcast om löpning. Det finns ganska många vid det här laget och de flesta följer en mall som kan blir tjatig. Men Löparsnack har potentialen att bli något som faktiskt tillför mig lite nya perspektiv och infallsvinklar. Det första avsnittet var ett samtal mellan tre löpare (StaffanAnn-Sofie och Eva) som delade med sig av sina olika erfarenheter på ett intressant vis.

Av alla andra podcasts som kretsar kring träning lyssnar jag fortfarande på Maratonpodden som jag tycker har tappat lite efter hand, Husky som håller en ganska ojämn nivå, Träningsglädje Talks som är ganska ny för mig och fortfarande intressant i sina samtal och  Möt löparen som även den är ganska ojämn. Vill du veta mer om allt runtomkring träningen rent vetenskapligt är Fysiopodden att rekommendera!

Den enda vettiga målsättningen som återstår fram till nyårsafton är att skramla ihop ytterligare knappa fyra mil för att på så vis nå upp till årsmålet om 1200 avverkade kilometer. Det borde väl funka oavsett mörker, brist på julkänsla och ett häftigt miljöombyte?

 

Translate »