Årets julklapp – Fitbit, Garmin Vivofit eller Jawbone Up?

När Svensk Handel utser årets julklapp redan före (!) det att julhandeln ens startat på allvar så är det ju knappast mer än just en gissning från deras sida. Exemplen genom åren på mer eller mindre märkliga val är ganska många.

Det man gjort i år är att man har siktat in sig på hälso/motionstrenden och utsett aktivitetsarmbandet till årets julklapp 2015. Valet av produkt för att illustrera just denna trend skulle kunna varit flera andra än vad man nu valt. Kanske något mer nödvändigt för att vara hälsosam än det ”goda” på kanten som ett aktivitetsarmband ändå måste ses som.

Själv har jag givetvis fångat trenden långt innan det blev årets julklapp. jag köpte redan i våras ett Fitbit Flex-armband som jag har använt sedan dess.

Just detta registrerar steg/kilometer och kan även hålla koll på sömnmönster och en del annat.

Efter de första veckorna har jag enbart använt det för att hålla koll på min rörelse dagtid.

Betyget på just Fitbit Flex är att det fyller funktionen men att batteritiden är åt helsike för dålig för en produkt som denna. Det gäller att ladda den var 3-4 dag om den inte ska vara tom och misslyckas med all registrering. Hade jag valt idag skulle det inte bli Fitbit Flex.

Idag skulle jag istället kika på Jawbone Up, som är ett ganska diskret band, eller Garmin Vivofit som kompletterar min pulsklocka från samma märke.

För den som vill köpa årets julklapp och bor i närheten av Bollebygd så finns Garmin Vivofit i Hälsobodens sortiment:

 

 

Ett annat julklappstips som går både i hälsans och säkerhetens tecken och som Hälsoboden har fått in är IQ Excercise som är en kombinationsprodukt för den som är aktiv. En midjeväska där man kan koppla på en axelrem med reflexband istället för att behöva dra på sig en reflexväst:

 

 

Disclaimer: Hälsoboden i Bollebygd ägs och drivs av min kära fru…

 

Translate »