Gôtt med PB var det – men knappast den perfekta milen

Kanonbra förutsättningar för en löptävling i slutet av september. Borås och Kretsloppet hade verkligen detta med sig!

Mina egna förutsättningar för att lyckas med uppsatt mål och äntligen ta mig under 45 minuter var också bra. Inga smärtor någonstans och även i övrigt en bra känsla.

Planen var att gå ut lite lugnt och göra en första kilometer på 4,45. Det sket sig direkt kan man säga. Det pep istället till efter 4,25 och någonstans så tror jag att det avgjorde hela milen. Istället för att komma in i loppet som tänkt så var jag redan ”där” och valde att fortsätta så som det börjat.

Istället för ett upplägg med lugnare och snabbare delar resulterade det i ett jämnt lopp med mycket små variationer. Samtliga km-tider landade på 4,21-4,30 och sluttiden 44,08 är med 1 minut och 25 sekunder ett nytt PB över milen!

Kretsloppet 2014

Återigen lyckades jag hålla i det även när jag blev trött. Sista tre var riktigt jobbiga och någon spurt att tala om fanns det inte kraft till. Dessutom sprang jag i ett par lite lättare skor som jag bara sprungit någon sporadisk runda då och då i. Redan efter ett par kilometer kände jag att vänster framfot inte älskade det direkt. Dock uppstod det inte någon smärta som påverkade något av värde.

Startgrupp tre innebar inte heller några problem med trängsel. Dock var det säkert just detta, med en snabb start där jag följde strömmen, som också satte sin prägel på loppet.

Självklart är jag supernöjd över att äntligen ha tagit det där hett eftertraktade målet om Sub45. Och givetvis är jag nöjd över att har gjort det på det viset det nu skedde när planen kastades om.

Samtidigt kan jag inte känna att det var det perfekta loppet över en mil. Det var inte som halvmaran i Halmstad där allt bara blev superbra i alla delar. Det blev ett lopp som mer blev en kämpainsats än ett lopp i zonen med känslor av runners high.

Med det sagt så är tiden det överskuggande. Den finns inristad i mitt löpar-CV nu. Jag prickade av SUB45 före 45!

Men jag tror att det är något som går att göra ännu bättre i framtiden med ett perfekt upplägg.

Translate »