Tävlingsrapport: Seedningsloppet till Göteborgsvarvet

Det var för en vecka sedan jag beslutade att seedningsloppet till varvet nog kunde vara en bra idé trots allt. Förra årets fantastiska resultat fick mig att vilja prova en gång till.

Idag var det dags. Bussen ner till Göteborg redan halv tio och en promenad över Göta Älv-bron till tävlingsområdet i frihamnen. Lite tidigt med tanke på start först 13.00, men det var alternativet som bjöds idag. Efter hämtad nummerlapp var det en ganska lång väntan i snålblåsten. Solen värmde förvisso i lä, men annars ganska omysiga timmar.

Formen är god, det har jag konstaterat, och återigen var det en satsning för att se om SUB45 var möjligt den här dagen. Redan i startfållan var det rejält trångt och betydligt fler än förra året. Väl ute på banan, med ganska mycket snäva kurvor och passager där det gäller att planera rätt så blev det ganska ryckigt och inte alls det flyt som fanns förra året. Till det fanns en vind som på etapper av det 5 km långa varvet var ganska hård.

Sedan schabblade jag själv till det efter mindre än en kilometer när min iPod lossnade från byxlinningen så att jag fick strula med den en bra stund. Starten som låg på runt 4,30 var efter det 4,40 och det skulle visa sig att det var på den nivån jag låg idag.

Samtliga kilometer mellan 4,31 till 4,44. Första halvan på 23,23 och andra på 23,20 – totalttid 46,43. Ett jämnt lopp utan någon rejäl möjlighet att slå något PB.

Egentligen hade jag nog inte heller trott att SUB45 var möjligt. Samma nivå som förra året; kanske.

Det positiva är att jag bara sprungit snabbare just för ett år sedan i samma lopp. Positivt är också att jag tog mig under 47 minuter och därmed får använda den bättre faktorn i min seedning till Göteborgsvarvet – 1 h 47 min istället för 1 h 53 min.

Egentligen tror jag att det borde varit möjligt att springa SUB45 idag om träningen från mitten januari till slutet februari kunnat se lite annorlunda ut. Knäproblemet gjorde att det blev en betydligt lugnare träning då än vad jag genomförde samma period förra året. Inte ett enda intervallpass och där tror jag att nyckeln är. Det saknas lite för mycket fartträning för att genomföra en mil i ett för mig så högt tempo.

Nu bli det någon lugn vecka för att sedan lägga fullt fokus på 17 maj.

 

Translate »