Recension: Det är bara att springa – en intervju- och inspirationsbok

Som trogen följare av både bloggen och den ganska nya podden har jag sett fram emot Petra Månströms debut som författare Det är bara att springa: En intervju- och inspirationsbok.

Precis som titeln säger är det en mix av intervjuer och annan inspiration där material är hämtat från bloggen och där Petra har mött olika personer med anknytning till löpning för att låta dessa ge sin syn på löpning i allmänhet och dessutom komma med sin egna råd och tips. Anders Gärderud, Anders Szalkai, Evy Palm och den store långloppskungen Kjell Erik Ståhl är bara några som finns med.

Det är ingen handfast bok som talar om exakt hur du ska träna. Där finns det redan en uppsjö av olika böcker och teorier. Det är just en inspirationsbok som avdramatiserar mycket av den prestige som förekommer i från andra håll.

Det är samtidigt tydligt hur imponerad Petra Månström är av många av de hon intervjuar och jag tror att det kan vara en nyttig ingång i sin syn på elitidrottarens prestationer och hur stor skillnad det är mellan dom och oss dödliga.

Sammanfattningsvis är det en bok som är varierad och en av de bättre i sin kategori som jag läst de senaste åren.

Translate »