Det kommer aldrig va över för mig – Varvet nästa! #40/100

Det var med viss nervositet jag gav mig ut i förmiddags för det slutgiltiga testet som skulle avgöra om Göteborgsvarvet nästa lördag var att tänka på.

Efter tisdagens runda som jag tvingades korta av på grund av känningar i vänster vad så var jag i onsdags så säker på att det var kört att jag var på vippen att erbjuda min plats till någon annan. Men ett peppande samtal fick mig att ändå låta det slutliga testet finnas kvar.

Dessutom släppte stelheten i vaden redan i onsdags kväll och sedan har jag inte känt något alls. Tåhävningar och stretch av sätesmuskeln (!) har varit träningen för benen. Ingen löpning på fem dagar.

Målet med dagens runda var att springa en mil och göra det i ett jämnt tempo på 5,30/km. Första fem gick på 5,22/km (26,48) och utan minsta lilla känning av något av det obehagliga jag var rädd för. Gott inte minst eftersom det var runt fem det snabbt smög sig på i tisdags.

Även fortsättningen  löpte på utan några problem och avslutningen de sista tre var även tempot betydligt bättre (5,03/km) och väl hemma efter den första milen på väldigt länge var det med en känsla av lättnad över att benen fungerade som dom skulle och en enorm tillfredställelse att inte heller vara fullkomligt slut. Visst finns det en del i övrigt att önska rent konditionsmässigt för att springa 21 km, men en mil på 5,14/km utifrån förutsättningarna är lugnande.

Jag har en benägenhet att kanske ta ut negativa saker i förväg, men samtidigt hade jag inte kunnat pusha det hela snabbare framåt efter UT-milen än vad jag har gjort. Vart det sedan leder nästa lördag när det dessutom ser ut att bli sommar på riktigt, med temperaturer en bit över 20 grader, återstår att se.

Men kan jag springa på det vis jag gjorde idag och hålla mig någonstans runt 5,15-5,20/km så skulle det vara en tid ner mot 1.50,00 vilket vore grymt bra. Mer realistiskt är kanske 1.55,00. Helt avgörande är givetvis att benen fungerar lika bra som idag, men sedan är det nog just konditionsfrågan som blir avgörande från 15 km och in i mål. Det är den träningen jag helt har missat sedan slutet på mars månad.

Fram till lördag blir det ett mycket lätt löppass tisdag eller senast onsdag och i övrigt ingen löpning alls.

Men viktigast av allt; nu kan även jag börja ladda för Göteborgsvarvet 2013 på allvar. En låtlista som räcker i minst 2 timmar ska fixas och alla andra mindre detaljer ska funderas igenom. Blir det så varmt och utan risk för regn, som det nu verkar, så underlättar det i alla fall val av kläder.

Det blir en spännande vecka fram till lördag eftermiddag 13,26 när starten går för sjätte startgrupp. Förhoppningsvis är jag i mål runt kvart över tre…

Translate »