Solen och vinden i ögonen #5/100

Det där med en runda i solen den här söndagen blev det, men det var med en ganska isande vind i ansiktet under stora delar.

I och med att det var en tur i dagsljus så tog jag rundan bort mot Flügger Färg vid Grönkullen innan jag vände och sprang genom skogen och upp längs R40. Både i skogen och på vägen dit bort var det bra underlag. Det var först när jag kom ut till vägen ner mot kyrkan som det var snömodd och lite besvärligare.

Tempot blev något snabbare än tidigare rundor och till viss del borde jag tagit de lite lugnare. 7,3 km på 5,32/km – totaltid 40,46.

Det var den femte rundan i januari. Bara 95 kvar resten av året.

Jag har tidigare tipsat om Petra Månström och hennes bloggande på SvD och Maratonbloggen. Det är verkligen en inspiration att följa hennes träning men även en rad olika tips och råd runt löpning.

I ett par olika inlägg senaste dagarna har hon berättat om olika hjälpmedel vid träning i så pass kall luft som det är för närvarande. Dels har hon testat en Airtrim-mask och Lungplus som är ett munstycke man har i munnen.

I Maratonbloggen har det även i veckan avhandlats hur man ska hantera lösa hundar när man är ute och springer och inte minst om man är hundrädd.

Själv brukar jag inte stöta på så många hundar när jag är ute och springer, men för någon månad sedan höll jag på att klippa en tax (i koppel) som sprang rakt ut framför mig trots att jag redan tagit några steg ut i gatan, från trottoaren, för att undvika den.

Det hade kunnat bli en rejäl smäll om jag inte lyckats med mitt skutt över byrackan…

Translate »