Ljusets återkomst och flera mål för året #3/100

Efter en veckas löpningsuppehåll, till förmån för längdskidor och slalom i Dalarna, så var det faktiskt ganska skönt att springa en runda igen.

Det är kallt igen och tempot anpassades till de 5 minus som gällde. Allra mest påtagligt var hur ljust det redan börjar bli jämfört med för bara en knapp månad sedan. Även om det är vinter, och väl så ska vara en bra stund till, så gör ljusets återkomst det lite mer hoppfullt i alla fall.

Det blev drygt 6 km i lugnt och fint tempo (5,40/km).

Vid sidan om målet om 100 löprundor under året (bara löpning, inte skidlöpning…) så kommer jag att försöka delta i några olika lopp är tanken:

  1. 24 mars – Seedningslopp till Göteborgsvarvet om 10 km på City Race Arena i Göteborg. Detta är enbart för att kvalificera mig till en bättre startgrupp i maj månad. Om jag springer det här loppet på mitt personliga rekord på 10 km så innebär detta att jag får starta i startgrupp 9 istället för nånstans längs bak (16-24). Jag tror att det kan vara värt att springa detta just av den anledningen.
  2. 20 april – UT-milen i Ulricehamn. Ett millopp med start och mål i stan och där det finns en lång backe på 1,7 (upp längs hela Tre Rosors väg) som är den stora utmaningen att anpassa löpningen fram tills dess för.
  3. 18 maj – Göteborgsvarvet. Premiär för mig på halvmara och jag kommer inte att sätta upp något vidlyftigt mål för detta mer än att jag ska klara av det. Det handlar inte om att pressa mig till något i ett lopp, och på en sträcka, som jag inte har en aning om hur det ska springas. Det som möjligtvis är ett i alla fall anständigt tidsmål är att ta mig under 2 timmar. Vad som kan bli utöver det återstår att se.
  4. 14 september – Kretsloppet i Borås. Den tävling som jag tidigare har gjort ett par gånger och där 2012 resulterade i ovan nämnda personliga rekord.

Det är så jag har tänkt så här långt. Ska jag sätta upp ett riktigt djärvt tidsmål så är det att kunna gå under 45 minuter på milen. Jag tror att det är möjligt om jag får träna på kontinuerligt, men vi får se…

Jag tror också att det kommer bli något mer lopp över sommaren, det finns ju en hel del tid för detta mellan Göteborgsvarvet och Kretsloppet. Men även det återstår att se senare.

Translate »