Sylvester-avslutning på löparåret

Det har varit på tal i hur många år som helst känns det som, men det har alltid varit annat som prioriterats istället. Men nu är det dags för en avslutning på året i löpningens tecken och en start i Sylvesterloppet i Göteborg vid lunchtid på Nyårsafton!

Starten är en del av 40-årspresenten till min fru och en smygstart på vad som komma skall även för henne under 2018.

Från vårt senaste gemensamma lopp – Rya Åsar Trailrun i Borås

 

För min del blir det sjätte loppet under 2017 och något som mer än en månad före start är svårt att ha några förväntningar om annat än något skoj mitt på nyårsafton. Är det 10 minus eller 4 plusgrader? Snö och is eller barmark?

Så eventuella planer på att springa fort får ge sig tillsammans med hur vädrets makter väljer att servera oss nyårsafton 2017 på.

Själva loppet är två varv på en 5 km-bana i centrala stan. Tror till och med att man får springa n e r f ö r på avenyn där man under Göteborgsvarvet varje år sliter med den obefintliga men ack så jobbiga stigningen 🙂

Dessutom är ju månaden som återstår inte heller den mest produktiva träningsmånaden på året för min del. November och december kräver något alldeles extra för att hitta motivationen i mörkret.

Även om jag numera springer vardagspass inomhus på löpband för det mesta vid den här tiden på året så ligger framtida mål så långt bort att det där lilla extra är svårt att gräva fram. Trots detta ligger jag ändå på en lägstanivå som är mycket högre än något tidigare år och från Sylvesterloppet och framåt är det mycket lättare att blicka framåt och motivera sig inför 2018 års utmaningar. Vilka det är, hur jag planerar för dom och vad jag ska göra återkommer jag till.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »