Plötsligt händer det!

Det har verkligen varit en vår där inspirationen inte har kunnat hämtas hem baserat på ett skönt väder. Iskalla dagar och mycket vind har prövat på rejält och så sent som för en vecka sedan var jag ute på en riktig pannbens-krävande långrunda på 15 km där regn, snö och isande temperatur hade kunnat få vem som helst att vika ner sig.

Men helt plötsligt så händer det bara och den här söndagen har varit grym med över tio grader tidigt på förmiddagen och en strålande sol utan kalla vindar.

160501

Planen var ytterligare ett långpass på runt 15 km men allt detta med grymt väder fick mig att planera om och dra ut på det hela till 20 km och nästan två timmars löpning.

Som någon kanske läst här innan är det svårt att undvika höjdstigningar runt omkring Bollebygd men jag tycker att dagens runda ändå var helt okej i det hänseendet och där stigningarna var väl utspridda över dom 2o kilometrarna.

Igår var det tre veckor till Göteborgsvarvet. Min löpträning är på samma nivå som den var för två års sedan men en bra bit ifrån förra året. Dock var ju det en träning som i första hand fokuserade på den dubbla distansen och totalt sett tror jag nog inte att jag är sämre förberedd inför varvet den här gången än 2015. Trots allt är löpningen kompletterad med betydligt mer annan träning än tidigare.

160501

 

I vanliga fall brukar jag ha ganska klart för mig vad det är för tid jag tänker sikta på i ett lopp som det om tre veckor. Både 2014 och 2015 har jag prickat in måltiden ganska exakt i Göteborgsvarvet.

Men den här gången känner jag att det är svårt att veta vad jag ska lägga för ribba för mig själv. Just nu känns det inte mer precist än någonstans mellan resultaten från senaste åren (1.44-1.48) och kanske ska jag den här gången låta det vara just så flytande för att inte hålla något så exakt tidsschema?

Vi får se hur de tankarna utvecklas till race day 21 maj!

Translate »