Det blir maratonstart i Helsingborg!

Det har gått ganska exakt ett halvår sedan mitt stora livsmål om att springa New York Marathon genomfördes i början av november.

Första tiden efter var det ett vakuum i tanken på att springa igen och att göra det regelbundet på det vis jag hade gjort i 3-4 år innan dess. Stora mål är bäst på resan fram till avgörandet och New York satte definitivt ord på den devisen.

Runt årsskiftet började jag ändå känna att det var lite skoj med löpning igen och från mitten av februari har jag varit regelbunden med 3 löppass per vecka till att senaste månaden vara uppe på en mängd som motsvarar förra året vid samma tid.

Göteborgsvarvet om drygt två veckor ska bli ett avslappnat test på formen och därefter är det dags för en ny maratonplan att sättas i verket: Helsingborg Marathon 3 september!

Det har legat och grott i flera månader och idag har jag anmält mig.

Den avgörande skillnaden jämfört med satsningen mot New York är att jag ger mig själv 4 månader istället för 2 år i mental förberedelsetid och att få till en bra träning. Å andra sidan ligger jag nu på en fysisk nivå som jag inte var i närheten av den gången.

Helsingborg Marathon

Att det blev just Helsingborg kändes till sist ganska naturligt när det handlade om ett maraton i Sverige. Ett arrangemang som de första två åren i loppets historia har fått överväldigande respons samt att det sker i en miljö som jag vet är grym. Tiden på året känns också väl anpassad så att jag ändå får med mig en hel  sommar av träning.

En annan stor skillnad, och en avgörande sådan, är givetvis erfarenheten av att faktiskt ha genomfört kanske det största maratonloppet som man kan springa.

Träningsmässigt vet jag nu att jag behöver genomföra ett par långpass på runt 35 km för att vara mentalt förberedd på vad som sker i kroppen runt 3 mil.

Uppladdningen inför det hör loppet kommer inte att innehålla flera mils promenerande ett par dagar före loppetJag vet också av bitter erfarenhet att inte dra åt skosnörena för hårt – fötterna svullnar under loppet…

Det ska bli en spännande sommar och se om jag lyckas använda erfarenheten på rätt sätt.

Jag lär återkomma här i bloggen med mer om detta framöver.

Translate »