Rekordfamiljen!

Kretsloppsdagen är avklarad för hela familjen. Det har varit starter 10.00, 10.30 och 13.54 för barnen, mig själv och frun.

För egen del var det ju då premiären av halvmarathon i Kretsloppet. Ett förlängt varv av milbanan plus ett förkortat. En flack bana med potential att springa fort vilket ju också varit mitt mål med dagen. Att kroppen inte varit med på det tidigare i veckan gjorde väl att jag kanske inte riktigt trodde på det heller. Dock är det värt ett test genom att gå ut enligt planen. Det gick lite fortare i början, som det ofta gör, och sedan låg jag på km-tider mellan 4.39-4,55 genom hela loppet. Ingen km över 5 minuter.

Även om jag inte nådde hela vägen  ner under 1.40:00 så är 1.40:40 ett nytt PB på distansen med 28 sekunder.

Själva loppet som sådant var lite halvtråkigt med utdraget startfält, som gjorde att jag sprang helt ensam vissa partier, och inte heller speciellt mycket publik mer än i centrala stan.

Även för min fru blev det ett PB över 10 km och snart tar hon sig under 60 minuter. Såg också att min bror Daniel slog PB – första gången under 50 minuter – och att flera andra jag känner gjorde sitt bästa.

Barnen var för första gången med i ett lopp och sprang 2 km. Det har varit en lite nervös och orolig laddning för detta, inte minst för stora tjejen som har astma och behöver luftrörsvidgande när hon anstränger sig. Det har gjort att hon trott det skulle gå långsamt och att hon skulle bli sist. Men när det väl gällde så visar det sig att tävlingsdjävulen finns även hos henne! 11 minuter på 2 km är grymt och oavsett alla övriga fantastiska familjeresultat idag är det hennes insats som är absolut roligast.

Nora till höger tillsammans med kusinen som också sprang
Nora till höger tillsammans med kusinen som också sprang

 

Sammanfattningsvis; en bra dag för hela familjen!

 

Translate »